Gyakran Ismételt Kérdések

A város távhőszolgáltatójának energiafelhasználása hatékonyan és környezetbarát módon működik.

A tatabányai távhőszolgáltatás környezettudatossága adott, hiszen szén-dioxid, szén-monoxid, illetve nitrogén-oxid kibocsátásra nem kerül sor a távhőszolgáltatást igénylő felhasználók lakókörnyezetében. A szénmonoxid-mérgezés kockázatát, a kéményproblémákat és a hagyományos fűtés során keletkező égésterméket a távfűtés által 100%-osan kizárhatjuk.

A T-Szol Zrt. tatabányai távhőrendszere kiemelkedő Távhő Ökocímke minősítést ért el, melyet a MaTáSzSz, vagyis a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége állított ki a vállalat részére.

Az Ökocímke védjegyének célja, hogy a fogyasztók számára nyilvánvalóvá tegye a távhőrendszerek környezetre gyakorolt hatását, a háztartási eszközöknél már jól bevált energiacímkéhez hasonlóan. Ennek segítségével pedig láthatóvá váljon a felhasználók számára, hogy a távhőszolgáltatás valójában mennyire környezetbarát, biztonságos és kényelmes.

Kisebb távhőszámlát és fűtési költség megtakarítást a legkönnyebben úgy lehet elérni, ha a szelepeket tudatosan használjuk: ha otthon vagyunk, akkor fűtünk, ha nem használjuk a helyiséget, kisebb hőmérsékletet állítunk be. A helyiség hőmérsékletének 1%-kal történő csökkentése 4-6% fűtőenergia-megtakarítást jelent.

Mivel a központi szabályozással az egyes lakások, helyiségek egyedi, különböző hőmérsékleti igényeit nem lehet kielégíteni, erre megbízhatóan csak a termosztatikus radiátorszelepekkel felszerelt, korszerűsített épületfűtési rendszer alkalmas.

A szelepre szerelt fejjel beállítható az a hőmérséklet, amelyben kellemesen érezhetjük magunkat. Ha a minél nagyobb megtakarítás a cél, hozzá kell szoknunk a korábban megszokottnál lényegesen alacsonyabb hőmérséklethez.

Az elfogadható helyiséghőmérséklethez javasolt beállítások:

A komfortosabb fűtés érdekében érdemes minden szobába egy hőmérőt felszerelni, ezzel egyrészt pontos képet kapunk a helyiség hőmérsékletéről, másrészt ellenőrizni tudjuk, hogy a szelepen beállított értékek megfelelnek-e a megadott hőfokoknak. Mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy komfortérzete, a radiátor teljesítménye, az épület adottságai milyen beállítást tesznek szükségessé.

Ahhoz, hogy a szelepek érzékelni tudják a helyiség hőmérsékletét és elláthassák szabályzási feladatukat, nem tanácsos őket beburkolni, konyhabútorral beépíteni, vagy nehéz függönnyel eltakarni.

Az E-ügyintézési felületeken gyorsan és biztonságosan, akár otthona kényelméből is intézheti a hivatalos ügyeit, plusz költségek nélkül!

A T-Szol Zrt. E-ügyintézési felületén történő regisztrációt követően lehetősége van:

  • Online, bankkártyás fizetéssel rendezni az egyenlegét így a postán való várakozás és a személyes érintkezések száma is csökkenthető;
  • Bejelenteni mérőóraállását a diktálási időszakban;
  • Módosítani adatait és elérhetőségeit, kérhet értesítési üzeneteket is, hogy minden esetben naprakész legyen;
  • E-számlát igényelni, így minden alkalommal értesítést kaphat e-számlája kiállításáról a regisztráció során megadott e-mail címre.

Már regisztrált E-ügyintézés felületünkre, de még nincs E-számlája? Éljen a díjmentes elektronikus számla előnyeivel és igényelje meg online, személyes ügyintézés nélkül!

  • Biztonságos, hiszen érintkezés nélkül elintézheti a legfontosabb távhőszolgáltatással kapcsolatos teendőit;
  • Számláihoz visszamenőleg is könnyedén hozzáférhet (és le is töltheti azokat) online felületünkön keresztül bárhol és bármikor, akár mobiltelefonról is!
  • Környezetbarát alternatívát nyújt a papíralapú számlákhoz képest, használatával csökkenthető az ökológiai lábnyom.

A regisztrációért és az elektronikus számla igényléséért keresse fel a T-Szol weboldalát a https://tszol.hu/szolgaltatas/tavhoszolgaltatas/e-szamla/ webcímen. Bővebb információért és a regisztráció folyamatáért olvassa el az E-ügyintézéssel kapcsolatos részletes tájékoztatót, az alábbi hivatkozásra kattintva: https://tszol.hu/szolgaltatas/tavhoszolgaltatas/e-szamla/.

A közterület-kezelés főbb feladatai közé tartozik a parkfenntartás, a játszótér üzemeltetés, a köztisztaság, továbbá az útfelügyelet, útfenntartás és forgalomtechnika.

A feladatok közé tartozik többek között a játszótereken a homok, az ütéscsillapító felületek kicserélése. Hosszú évek után a közterület-kezelésnek köszönhetően újra láthatunk tulipánokat és nárciszokat a városban, valamint több száz muskátli került kihelyezésre a városban.

A közterület-kezelés végzi továbbá a város útjainak ünnep előtti fellobogózását, évente három alkalommal. A kisebb-nagyobb városi rendezvények alkalmával is az igazgatóság feladata a parkfenntartás, illetve a köztisztasági munkák elvégzése is. A mindennapokban, valamint a rendezvények ideje alatt a parkok, zöldterületek képe mindig csodás látványt nyújt a város lakói, illetve az ide érkezők számára.

Tatabányán a hulladékgyűjtő szigetek használatával zajlik a szelektív hulladékok gyűjtése.

A szelektív hulladékgyűjtés során elkülönítve gyűjthetőek a felhalmozódott üveg, műanyag és papír hulladékok.

Ezekbe a tárolókba más szemetet (ételmaradékot, szennyezett, zsíros, olajos hulladékot, cd lemezt, hungarocellt stb.) tilos elhelyezni.

A családi házas övezetben a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést a heti rendszeres háztartási vegyes hulladékszállítás mellett havi rendszerességgel, egy alkalommal külön-külön zsákokba gyűjtve is elszállítják.

További információ: http://vvhulladekkezelo.hu/tartalmak/szelektiv_hulladek_begyujtes/

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából kiírt pályázat célja olyan családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a munka és a magánélet összeegyeztetését. A T-Szol Tatabányai Szolgáltató Zrt. a tavalyi évben egyike volt azon vállalatoknak, akik a családbarát munkahely címért sikeresen pályáztak.

A városi szolgáltatónál közel 200 fő dolgozik, akik a pályázatnak köszönhetően még több figyelmet és energiát szentelhetnek családjuknak. A vállalat programjában többek között babacsomag, gyerekkönyvtár, Kismama és Nyugdíjas Klub, extra „kispapa” szabadság, gyerekeknek szóló családi kakaóparti és munkahelyi nyíltnap kerül megvalósításra.