Védjük meg környezetünket!

A fenntartható fejlődés olyan folyamat, továbbá szervezési elv, ami „kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.” Az olyan társadalmak, melyek erőforrás felhasználása sokkal gyorsabb azok keletkezésénél, fenntarthatatlanok.

A világon folyamatosan nő az energiafelhasználás és az üvegházhatású gázok kibocsájtása. A fosszilis tüzelőanyagokat, mint az olaj, gáz vagy a szén több százezerszer gyorsabban használjuk fel, mint amennyi idő alatt meg tudnak újulni.

Az éves átlaghőmérséklet csaknem 1 °C-kal növekedett az előző század elején mért adatokhoz képest, a termőtalajokat és erdős területek pedig gyorsabban pusztulnak megújulásuknál.

Sokan hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a klímaváltozásban kapcsolatos szerepünket, pedig fontos, hogy egyéni, nemzeti és globális szinten is azonnali lépéseket tegyünk a kibocsájtásaink csökkentése érdekében. A környezetvédelem érdekében közösen kell kiállnunk a természet megóvása, a fenntartható fejlődés, a tudatos fogyasztás és a megújuló energiaforrások használatának támogatása vagy az energiahatékonyság növelése mellett.

A szükséges tudás és a technológia már a rendelkezésünkre áll, csak élnünk kell vele és megtenni a kellő lépéseket annak irányába, hogy egy zöldebb várost és bolygót hagyunk itt a következő generációk számára.